Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Άρθρα


7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
27 ελληνικά ντοκιμαντέρ πρώτης γραμμής στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (18 Ιουνίου - 28 Ιουλίου)
Μια ζωή στην ΕΡΤflix

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ θα είναι διαθέσιμη στην ΕΡΤflix μέχρι την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ στην ΕΡΤ

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ προβάλλεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ2, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, 23:40 μ.μ.

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ στις 7 Αυγούστου, στον ΟΡΦΕΑ

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ προβάλλεται την Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, στον θερινό  κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ (Άρτα)

Σε απόκρυψη

Το θεατρικό με τον τίτλο ΣΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ, που είναι διασκευή του μυθιστορήματός μου "Ο Άγγελος που έχασε τον δρόμο για τον Παράδεισο", έλαβε το 2ο βραβείο καλύτερου θεατρικού έργου στο London Greek Film Festival (Video Poetica 2020). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το έργο είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Μανώλης Γλέζος (1922-2020)

Έφυγε στα 98 του ο μεγάλος αγωνιστής και σπουδαίος Άνθρωπος

Τα σινεμά κλειστά λόγω κορωνοϊού

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντίνου Γιώτη, παραγωγή Παναγιώτη Κακαβιά, συμπαραγωγή ΕΡΤ και αφήγηση Γιάννη Φέρτη για μια ακόμα προβολή, στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ, την Κυριακή 15 Μαρτίου, στις 5:20 μ.μ.

ΜΙΑ ΖΩΗ στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ, Κυριακή 23/2/2020

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντίνου Γιώτη, παραγωγή Παναγιώτη Κακαβιά, συμπαραγωγή ΕΡΤ και αφήγηση Γιάννη Φέρτη επαναπροβάλλεται στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 12 μ.μ.

Στιγμές Αλήθειας

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Νέους Δημιουργούς, με την παρουσίαση 22 πρόσφατων ντοκιμαντέρ στην στέγη της εταιρείας, Τοσίτσα 11, Εξάρχεια (31 Ιανουρίου- 3 Φεβρουαρίου)

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ από τις 12 Δεκεμβρίου στο ΠΑΛΛΑΣ, στην Άρτα.

Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ προβάλλεται από την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου στο σινε ΠΑΛΛΑΣ, στην Άρτα, ενώ συνεχίζονται οι προβολές του στην Αθήνα, στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ.

13° Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ προβάλλεται στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 13° Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας,την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου.

Μια κριτική...

Αναδημοσιεύω, από τις κριτικές του κοινού στο Αθηνόραμα, την κριτική της ποιήτριας Αρίτας Νταμπούρα, για την ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ συνεχίζεται στον ΔΑΝΑΟ

 Με πλήθος κόσμου έγινε η πρεμιέρα της ταινίας ΜΙΑ ΖΩΗ  στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου. Παρευρέθηκαν ο αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής και η ηθοποιός Λήδα Πρωτοψάλτη που συνομίλησαν με το κοινό και ο αφηγητής ηθοποιός Γιάννης Φέρτης.

ΜΙΑ ΖΩΗ στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ

 Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ, σε σενάριο  και  σκηνοθεσία Ντίνου Γιώτη, παραγωγή Παναγιώτη Κακαβιά, συμπαραγωγή ΕΡΤ και αφήγηση Γιάννη Φέρτη προβάλλεται  από τις 2 Νοεμβρίου 2019  στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ.

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου

Είχα την χαρά και την τιμή να βρεθώ καλεσμένος στο Καστελόριζο με την ταινία μου "Μία ζωή" που προβλήθηκε ανάμεσα σε άλλες 26 ταινίες από όλον τον κόσμο, στα πλαίσια του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ "Πέρα από τα Σύνορα".

Μια ζωή, πέρα από τα σύνορα

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Μια ζωή", ένα δοκίμιο πάνω στη ζωή και στο θάνατο, επιλέχθηκε από το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου.

Μια ζωή, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ πήρε το πρώτο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ (1st Award Best Documentary) στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival).

Το ποδόσφαιρο, ως άσκηση ευτυχίας

Μεγάλωσα στην γειτονιά του γηπέδου. Οι φωνές από το γήπεδο έφταναν μέχρι το σπίτι μου, κάθε φορά που η Αναγέννηση έπαιζε μπάλα.

Για τον 'Αγγελο που έχασε τον δρόμο για τον Παράδεισο

Αναδημοσιεύω μία συνέντευξη που είχα δώσει ακριβώς πριν από τρία χρόνια, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου μου, στην Γιώτα Παπαδημακοπούλου για το culture21century.gr

Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ παρουσιάστηκε στο επίσημο πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η πρώτη δημόσια προβολή της έγινε στην κατάμεστη αίθουσα "Παύλος Ζάννας" του κινηματογράφου Ολύμπιον, στις 7 Μαρτίου 2019.

Μία ζωή, ένα ταξίδι

Δεκαέξι σπουδαίες προσωπικότητες εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ και μέσα από τις εξομολογήσεις τους μιλάνε  για την εμπειρία και τη γνώση που αποκόμισαν από τη ζωή τους

Μία ζωή

Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη,7 Μαρτίου, 20:00 (Αίθουσα Παύλος Ζάννας, Κτίριο Ολύμπιον) και το Σάββατο, 9 Μαρτίου, 13:00 (Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι)

Μία ζωή

Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ, σε σκηνοθεσία και σενάριο Ντίνου Γιώτη, αφήγηση Γιάννη Φέρτη, παραγωγή KFILMS, ξεκινάει το ταξίδι του από το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου επιλέχθηκε για το επίσημο πρόγραμμά του (1-10 Μαρτίου 2019)