Στο διάστημα των δύο ημερών που έμεινα στο ακριτικό νησί πρόλαβα να παρακολουθήσω κάποιες ενδιαφέρουσες ταινίες, να δω μια τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού μας να ναυλοχεί ανάμεσα σε τουρκικά πλοιάρια που καταφθάνουν καθημερινά, μεταφέροντας τουρίστες, από το απέναντι Κας, να ανέβω μέχρι την κορυφή του νησιού όπου βρίσκονται ο Αη Γιώργης του Βουνού και τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης του Παλαιόκαστρου, να κολυμπήσω στη Γαλάζια Σπηλιά και στο λιμάνι του νησιού, να επισκεφθώ τον γλύπτη Αλέξη Ζυγούρη (με καταγωγή από τους Μελισσουργούς) που ζει ασκητικά στο νησί τα τελευταία σαράντα χρόνια και να επιστρέψω σώος και αβλαβής στην Αθήνα (πλην του κινητού μου που χάθηκε στο κύμα με όλα τα δεδομένα). Ας είναι...

 

Τα αποτελέσματα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ:

Καλύτερο ιστορικό ντοκιμαντέρ The Silence of Others, των Almudena Carracedo και Robert Bahar (Ισπανία, ΗΠΑ, 2018, 96’).

Δεύτερο Καλύτερο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ In Mansourah, you separated us, της Dorothée Miriam Kellou (Γαλλία, 2018, 70’).

Καλύτερο κοινωνικο-πολιτικό ντοκιμαντέρ Children Below Deck, της Bettina Henkel (Αυστρία, 2018, 90’)

Δεύτερο Καλύτερο κοινωνικο-πολιτικό ντοκιμαντέρ Hamada, του Eloy Domínguez Serén (Σουηδία, Νορβηγία, Γερμανία, 88’)

Επίσης, η κριτική επιτροπή αποφάσισε να απονείμει εύφημο μνεία στην ταινία Time to Leave, του Orhan Tekeoglu (Τουρκία, 2019, 51’).

Το Eιδικό Bραβείο Μεσογειακής Φιλίας (με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ) απονέμεται στην ταινία Heart of Stone, των Claire Billet και Olivier Jobard (Γαλλία, 2018, 90’).