Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ προβάλλεται από την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, στο σινε ΠΑΛΛΑΣ, στην Άρτα, ενώ συνεχίζονται οι προβολές του στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ, Περικλέους 14 (κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό Μαρουσίου), την Κυριακή 15/12, στις 3 μ.μ. και την Τετάρτη 18/12 στις 4:50 μ.μ.

 

Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ, σε σκηνοθεσία και σενάριο Ντίνου Γιώτη, παραγωγή Παναγιώτη Κακαβιά, συμπαραγωγή ΕΡΤ και αφήγηση Γιάννη Φέρτη πραγματεύεται την μοναδικότητα της ζωής μας εντός του πεπερασμένου χρόνου μας, μέσα από περιεκτικές συνεντεύξεις δεκέξι σπουδαίων Ελλήνων, συνεντεύξεις που ενσωματώνονται δραματουργικά στην μυθοπλασία: εκεί παρακολουθούμε την εξέλιξη της ζωής ενός παιδιού, παράλληλα με τον πλού ενός μικρού ξύλινου καραβιού. Από τις πηγές ενός ποταμού έως τις εκβολές του, σε αντιστοίχιση με την πορεία του ανθρώπου από τη γέννηση και τη νεότητα μέχρι τα γηρατειά και το θάνατο.

 

Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ έχει συμμετάσχει, μέχρι στιγμής, στο επίσημο πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο διαγωνιστικό τμήμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου Beyond Borders, στο διαγωνιστικό του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και στο διαγωνιστικό του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival), όπου έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ (1st Award Best Documentary).

 

Στη φωτό διακρίνεται το καραβάκι στο ποτάμι της Βωβούσας